Vi inleder november månad i Norrköping med en bild på en ramp som ligger över spår 6 medans man bytte spår där.
Här ses man i fullt arbete med att arbeta med att byta spår.
Godståg 15266 ses i Nässjö den 2 november med Rc1 1009 på kroken påväg mot Hallsberg och sedmera Eskilstuna och skroten för loket.
Y31 1402 ankommer till Mariannelund i tåg 7666 mot Nässjö den 3 november.
Man släpper här på resenärer som vill åka vidare ut i världen.
I regn och rusk har X14 3232 just ankommit Nässjö i tåg 8725 och personalen gått över till X61 030 för vidare färd mot Jönköping i tåg 18726.
Den 4 november var jag i Mörlunda mellan Hultsfred och Berga för att bevittna tågmöte mellan Krösatåg 7571 Nässjö-Oskarshamn och godståg 6324 Oskarshamn-Nässjö. Detta mötet försvinner delvis från nästa tidtabell, för att Krösatågen inte längre ska köra här.
Här rullar Td 390 in med tåg 6324 i Mörlunda.
Td 390 framför det lilla stationshuset.
Här ses hela tåget under väntan på det mötande tåget.
Så ankommer Y31 1405 i tåg 7571 till Mörlunda, påväg mot Oskarshamn.
Tågmöte mellan Y31 1405 och Td 390 med vagnar i Mörlunda. Strax därpå avgår godståget mot Hultsfred.
Y31 1405 står kvar ett par minuter för att invänta rätt avgångstid. Uppehållen här försvinner från december efter en ganska kort period med resandeutbyte här.
Och så avgår då tåg 7571 från Mörlunda mot Oskarshamn och vi lämnar Mörlunda för denna gången.
Den 8 november var jag en sväng i Danmark och åkte b. la till Rödby och Puttgarden. Här ses två av dubbeldäckarvagnarna som används i DSB's regionaltrafik i Nykøbing Falster.
I Nykøbing Falster inväntade även IC2-sättet MF 1046 på avgång mot Nakskov.
Jag tog mig senare vidare ner till Rødby och till Rødby Færge station som denna dagen ekade väldigt tom då man hade banarbete på linjen och tågen ersattes av bussar.
Även den rejält övervuxna bangården ekade tom denna dagen.
Sedan tog jag en sväng över till Tyskland med färjan M/S Prins Richard. Här en interiörbild från den.
Här närmar vi oss Tyskland, Puttgarden och 'kontinenten' som man ju brukar säga.
Det var av förklariga skäl tomt på tåg vid järnvägsstationen i Puttgarden denna dagen. DB hade nämligen strejk här och körde inte många tåg i Tyskland.
I Puttgarden finns också den populära och välbesökta bordershopen som ska likna en båt på vattnet.
Det har blivit dags att åka tillbaka med samma båt igen mot Rødby.
Mitt på turen möter vi en av de andra färjorna som trafikerar rutten, nämligen M/S Schleswig-Holstein påväg mot Puttgarden.
Och nästa färja vi mötte var M/S Prinsesse Benedikte som också var påväg mot Puttgarden.
I det fina solnedgångsljuset fortsätter hon vidare mot Tyskland.
Tillbaka i Rødby igen så låg M/S Holger Danske inne i hamnen utan uppdrag.
Hamnen i Rødby sedd från båten.
Snart är vägarna fram till färjan lika tomma som på bilderna när den nya tunneln mellan Rødby och Puttgarden öppnas om ett par år.
Ett par bilar väntar på nästa färja mot Tyskland.
Jag skulle tagit en tågersättningsbuss direkt till Nykøbing Falster men eftersom DSB's tider inte stämde överrens med de verkliga för bussersättningen så hann jag aldrig med den utan fick åka en annan lokalbuss från Rødby till Maribo via småorterna.
Här har just MF 1046 kommit till Maribo påväg från Nakskov mot Nykøbing Falster. Jag fick alltså åka på Lollandsbanen till Nykøbing.
En inredningsbild från IC2-vagnen får avsluta Danmarksbilderna för nu.
Men redan nästa dag, den 9 november är jag tillbaka i Danmark, denna gången i Helsingør, dit jag har åkt denna som nu är påväg tillbaka, M/S Mercandia IV från HH-Ferries.
I Helsingør fanns ett tåg från Lokalbanen som kommit från Hillerød och ett Öresundståg som inväntade sin avgångstid.
Ett par helguppställda tågsätt i Helsingør ses här. Det närmast är ett IC3-sätt.
Tillbaka i Helsingborg igen ser vi samma båt jag åkte med till Helsingør strax lägga ut, Mercandia IV.
Sedan skulle jag åkt med Pågatåg till Hässleholm men vi kom bara till Åstorp för att de ställde in oss p.g.a alla omledningståg på banan då stambanan Hässleholm-Eslöv var stängd för banarbeten. Här passerar tåg 10329 (ord. 527) förbi Åstorp påväg mot Malmö.
Svensk Tågkrafts Rc4 1156 ankom Åstorp ett par minuter senare.
Pågatåget som jag skulle åkt egentligen med X61 046 står här i Åstorp och inväntar avgång tillbaka mot Helsingborg dock har föraren inte bytt ände ännu.
Ytterligare ett X2-tåg passerar Åstorp, denna gången är det tåg 10342 (ord. 542) påväg från Malmö mot Hässleholm och sedan vidare 542 mot Stockholm.
Senare samma kväll ser vi Y31 1427 som inväntar avgång från Mariannelund med tåg 7675 mot Hultsfred.
Vi hoppar fram några dagar, till den 12 november och ser Y31 1413 i skogen mellan Lönneberga och Mariannelund med tåg 7670 påväg från Oskarshamn mot Nässjö.
Hållplatsen i Lönneberga medans den fortfarande trafikerades.
Även hållplatsen i Silverdalen besöktes.
Y31 1402 i tåg 7671 från Nässjö mot Oskarshamn ses här strax efter Silverdalen.
Godståg 6324 påväg från Oskarshamn mot Nässjö ses här strax utanför Hultsfred där smalspåret går pararellt med järnvägen.
Vi förflyttar oss till Vimmerby där Y31 1424 i tåg 8561 mot Kalmar just stannat till.
Y31 1428 har fått vända och ska tillbaka från Hjältevad den 13 november. Tåget skulle egentligen kört till Oskarshamn men p.g.a att ett godståg hade kört upp en växel i Hultsfred kom man inte längre än Hjältevad.
Y31 1404 som tåg 7670 Oskarshamn-Nässjö passerar under en bro strax före Vallnäs mellan Mariannelund och Ingatorp den 19 november.
Dryga 20 minuter senare, strax efter 14 har det redan börjat mörkna ute och Y31 1413 är påväg med tåg 7671 från Nässjö mot Oskarshamn när man just passerat Vallnäs bakom sig.
Ytterligare en bild från samma ställe.
Y31 1402 har stannat till i Mariannelund senare samma kväll med tåg 7675 mot Hultsfred.
Ytterligare en från Mariannelund. Denna gången är det Y32 1409 som gör uppehåll i tåg 7673 påväg mot Oskarshamn den 24 november.
Vi stannar kvar på Bockabanan och ser Y31 1404 i tåg 7670 påväg från Oskarshamn mot Nässjö som passerar under en kraftledning mellan Hultsfred och Silverdalen den 27 november.
Y31 1427 lite från ovan samma dag när den passerar Strömshult mellan Mariannelund och Lönneberga som tåg 7671 påväg mot Oskarshamn.
Senare samma eftermiddag, den 27 november ser vi X61 206 i Nässjö. Denna vagnen var nylevererad här och första dagen i trafik.
Den 28 november var jag i Stockholm, främst för Hjulmarknaden som hölls den 29'e. Denna dagen var jag dock och dokumenterade lite på fyrspårsbygget för Mälarbanan. Här ses den blivande plattformen och blivande uppspåren vid Kallhäll, taget från gångbron.
X60 6014 ankommer här till Kallhäll med tåg mot Stockholm och Nynäshamn.
Sedan åkte jag till Spånga för att gå tillbaka halvvägs mot Barkarby för att dokumentera före man började arbeta med fyrspårsutbyggnaden av Mälarbanan. Här fotad mot söder, dvs mot Stockholm.
Och åt andra hållet ser det ut såhär. X60 6016 passerar Spånga utan att stanna med tjänstetåg.
Strax norr om plattformarna ser det idag ut såhär med inte så många spår. I framtiden kommer det att vara fler spår här som kommer att skära igenom buskaget till höger. Längre upp syns gamla Spånga–Lövsta järnväg som idag enbart är kvar som industrispår en bit till Lunda industriområde.
Denna industrilokal som inrymmer Tiba bygg kommer att rivas när man bygger ut spåren då de inte får plats annat än när man rivit byggnaden.
Precis norr om industribyggnaden finns denna gräsplätt varvid de två nya spåren ska läggas i framtiden.
Såhär ser det ut åt andra hållet med industribyggnaden som rivs för att ge plats åt spåren.
X60 6028 + 6035 passerar invid gräsplätten påväg mot Stockholm och Västerhaninge. Om några år kommer det istälet att köra ungefär där jag står.
Senare passerar X60 6020 + 6037 förbi industribyggnaden när det just startat från Spånga och är påväg norrut, mot Bålsta.
Vidare genom buskaget ska det nya spåret gå norrut mot Barkarby.
Och blickat bakåt ser det ut såhär nu, men snart förändras det.
Vi vandrar vidare norrut längsmed grusvägen. Snart är även den ett minne blott här.
Och blickat bakåt ser det ut såhär idag.
Och här, nästan vid Hjulsta kommer staketet att rivas, trädet kommer att fällas och det nya fyrspåret kommer att dra fram inom några år.
Pendeltåg påväg mot Nynäshamn bestående av X60 6001 + 6052 passerar förbi ungefär samma plats strax utanför Hjulsta.
Lite senare passerar X60 6045 + 6058 förbi samma plats, fast påväg norrut, mot Kungsängen.
Lite längre norrut invid parken nedanför Hjulsta ska de nya spåren gå här i det större utrymmet.
Åt andra hållet så passerar pendeltåget med X60 6079 + 6050 förbi på samma plats påväg mot Bålsta.
Ytterligare ett stycke norrut invid parken finns det även en kolonilott där järnvägen är tänkt att dras till vänster om den.
En okänd X60 utan nummer i fronten passerar invid kolonilotterna och strax under gångbron från Hjulsta påväg mot Kungsängen och med det lämnar vi fyrspårsbygget. Vandringen vidare norrut mot Barkarby följer i december månads sida den 21 december.
Utsikt från hotellet Scandic Victoria Tower senare samma kväll där vi ser biltrafiken på E4'an.
En av Arrivas blåbussar på linje 178 passerar nedanför E4 och Scandic Victoria Tower den 28 november.
Det var senare åter dags för den återkommande Hjulmarknaden som detta året hölls i Solnahallen istället för som tidigare, Frihamnen.
Samma eftermiddag ser vi X52 9016 som inväntar grön signal i Barkarby med tåg 18007 påväg mot Stockholm. Detta tåget blev ståendes här p.g.a obehöriga i spåret i Karlberg, och både det liksom alla andra tåg som skulle passera Karlberg blev försenade.
Det har blivit en ny dag, den 30 november och vi är vid Norrtull och ser den tillfälliga järnvägsbron för Värtabanan över Uppsalavägen.
Till höger om den tillfälliga med grön bro håller en ny bro på att byggas för Värtabanan. Här riktning mot Karlberg.
Och mot andra hållet ser det ut såhär, som synes är det lite spår kvar att lägga innan det är klart.
Här ser vi de båda broarna, den provisoriska till vänster och den nya till höger.
Det var invigning av vägtunneln Norra länken som nu har byggts i Stockholm i flera år denna dagen också, närmare bestämt i Hagaparken. Här hölls det tal av div. potentater m.m om vägens framfart, varför den var så bra m.m.
Även Kung Carl XVI Gustaf var med och talade och var en av de som invigde Norra länken.
Här trycker man på knappen för att öppna upp Norra länken och de första bilarna kan köra in i tunneln och med den bilden avslutar vi november månads bildserie. Vill du gå direkt vidare till december, kan du göra det här.